آیین نکوداشت پیشکسوت هنر و رسانه لرستان برگزار شد
آیین نکوداشت استاد "عزتاله چنگایی"، هنرمند پیشکسوت لرستانی، ساعت ۱۶ عصر، روز شنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۴، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در سالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزار شد.
به گزارش شبکه خبری رهانیوز، این مراسم در قالب یازدهمین دورهی هفته هنر انقلاب اسلامی ایران (گرامیداشت یاد و خاطره شهید سید مرتضی آوینی) از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و ستاد بزرگداشت هفته هنر انقلاب اسلامی استان لرستان تدارک دیده شده بود.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، حوزه هنری انقلاب اسلامی استان لرستان، صداوسیمای مرکز لرستان، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری خرمآباد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان در برگزاری این نکوداشت مشارکت داشتند.
در این مراسم، خانم "اعظم روانشاد"، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، با تجلیل از مقام هنری استاد چنگایی، او را مصداقی فاخر از هنرمند انقلابی توصیف کرد.
خانم روانشاد، نویسندگی، فعالیت در عرصه رسانه، شعر و شاعری و به ویژه پژوهشگری و استادی را از جمله وجوه برجسته شخصیت هنری استاد چنگایی برشمرد و تاکید کرد که هر کدام از این جنبهها شایسته تقدیر و تجلیل است.
روانشاد همچنین به نقش محوری استاد چنگایی در تاسیس انجمن ادبی خرمآباد در دوران جنگ تحمیلی و نیز فعالیتهای رسانهای او در نشریه بامداد لرستان اشاره کرد این نشریه را آینه تمامنمای استاد چنگایی در تعهد، اخلاق و خلاقیت دانست.
آقای "سید سعید شاهرخی"، استاندار لرستان، نیز در این مراسم، ضمن تاکید بر اهمیت هنر در ترویج ارزشهای والای انسانی، گفت: هفته هنر انقلاب اسلامی، فرصتی مغتنم است تا از هنرمندانی تقدیر کنیم که با تکیه بر دانش و هنر خود، ارزشهای اسلامی، انقلابی و انسانی را در جامعه ترویج میکنند.
وی با بیان اینکه تجلیل از استاد چنگایی، تجلیل از یک عمر تلاش و هنر است، افزود: عزتالله چنگایی، گنجینهای ارزشمند برای استان لرستان است و باید قدردان زحمات و اندوختههای او باشیم.
استاد "عزتالله چنگایی"، پیشکسوت رسانه، شاعر و ترانهسرا لرستانی، و چهرهی سال ۱۳۹۶ هنر انقلاب و پایهگذار شعر انقلابی لرستان، زادهی دهم آبان ۱۳۳۴ خورشیدی، در خرمآباد است.
او در حوزهی ادبیات، جدا از شعرسرایی، داستان و فیلمنامه نیز مینویسد و تعدادی از فیلمنامههایش نیز مبدل به فیلم گردیده است.
وی تحصیلات خود را در دبستان «ششم بهمن» و دبیرستانهای «مهرگان» و «کوروش» خرمآباد به انجام رساند. در اواخر دوران دبیرستان، به یمن همشاگردی با "اسماعیل نژاد فرد لرستانی" (که بعداً استاد خوشنویسی برجستهی کشور گردید)، برخی از اشعارش، در دو دفتر، تحت عناوین «گلبن۱» و «گلبن۲» خوشنویسی و ثبت گردید.
قبل از انقلاب، بهواسطهی حضور در کتابخانه عمومی کوروش خرمآباد، فرصت آشنایی با استاد زندهیاد "اسفندیار خان غضنفری"، که آن روزگار ریاست کتابخانه را عهدهدار بود، را مییابد و با ایشان، مراودات ادبی پیدا میکند و از محضرش بهرهمند میگردد.
در سال ۱۳۶۰ در حالیکه در اداره بهزیستی مشغول بهکار بود، با رادیو خرمآباد، به عنوان نویسنده و برنامهساز شروع بههمکاری میکند و در سال ۱۳۶۳ به رادیو خرمآباد انتقال داده میشود.
ایشان در بحبوحه جنگ تحمیلی، مسئولیت تأسیس نخستین انجمن شعر و ادب خرمآباد را عهدهدار بود.
در پایان این مراسم، جمعی از هنرمندان و فعالان فرهنگی به بیان خاطرات و تجلیل از خدمات ارزنده استاد عزتاله چنگایی پرداختند.
✍ #زانا_کوردستانی
#شبکه_خبری_رهانیوز
#انجمن_شعر_و_ادب_رها
┄┅═✧❁